Preţ promoţional de 19 lei per set

Vom păstra preţ promoţional de 19 lei la setul de creştere mirodenii timp de încă 2 săptămâni, până pe 17 decembrie inclusiv.

Deaceea dacă ţi-ai propus să creşti în iarna aceasta mirodenii pe pervazul de la bucătărie grăbeşte-te! Ai de ales înntre următoarele tipuri de seminţe: busuioc, creson, coriandru, pătrunjel, ceapă de tuns şi cimbrişor. Toate cresc destul de uşor şi e nevoie doar să le găseşti un loc potrivit cu suficient soare şi să le uzi la timp.

ecovazon_set_crestere_mirodenii

Cel mai rapid răsare şi creşte cresonul, acesta î-şi arată frunzuliţele chiar la 2-3 zi după semănat şi în 15 zile este bun pentru consum. Acesta are un gust picant şi proaspăt şi se mai numeşte în popor hreniţă având un gust asemănător cu hreanul, însă mult mai fin. Se foloseşte la prepararea salatelor, dă un gust special omletei şi cu el se decorează sandwichiurile.

Busuiocul şi coriandrul cresc rapid şi fără mare bătaie de cap. Răsar în 7-10 zile şi ajung plante bune de consum în 1,5-2 luni, deşi puteţi ciupi din ele şi mai devreme dacă doriţi. Busuiocul este indespensabil la bucatele italieneşti gen paste sau salate, iar frunzele de coriandru proaspete se combină formidabil cu carnea, la supe sau în combinaţie cu avocado.

Pătrunjelul îl cunoaşteţi cu toţii, dar ştiaţi oare că acesta plantat în ghiveci va creşte şi va tot crea lăstari noi timp de 2 ani? Tăiaţi din el doar cât e nevoie la moment şi veţi avea pătrunjel proaspăt în orice moment! Acesta va răsări în 4-6 zile, dar e nevoie aproximativ 2 luni până se formează o plantă din care puteţi consuma.

Ceapa de tuns precum sugerează şi denumirea se tunde chiar de la bază atunci când aveţi nevoie de cozi de ceapă verde şi se lasă să se regenereze. Dacă o aveţi plantată într-o jardinieră şi o tundeţi periodic veţi avea mereu ceapă verde acasă. Durează 2-3 săptămâni pentru creşterea firului nou, însă e nevoie de mai mult timp pentru formarea plantei din seminţe. Odată prinsă aceasta se înmulţeşte şi se extinde în ghiveci. Este acel „Chives” atât de popular în occident şi folosit de bucătarii profesionişti la TV.

Cimbrişorul va creşte mai greu, însă fiind o plantă multianuală vă va bucura mai mulţi ani cu aroma sa. A nu se confunda cu cimbrul! Cimbrişorul se foloseşte la condimentarea mâncărurilor de carne, se combină de minune cu peştele şi stă la baza mai multor reţete de sosuri.

SETUL ÎL PUTEŢI COMANDA ONLINE AICI!
Sau, vă aşteptăm la magazin în Chişinău: str. Sarmizegetusa, 12/1 (Piaţa Agricolă, ghereta 71A)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.