Fursecuri cu rozmarin

Ingrediente:

  • 500g făină
  • 100g unt
  • 125g zahăr
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură rozmarin prospăt
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • puţina esenţă de vanilie
  • gem de căpşuni

pentru glazură:

  • 200g zahăr pudră
  • sucul de la o lămaie

Făina, zahărul, vanilia, untul tăiat cubuleţe mici şi rozmarinul se pun într-un castron.  Se frământă până când untul formează împreună cu făina „firimituri”. Se adaugă treptat frişca lichidă, amestecându-se în continuare până rezultă o cocă destul de moale, uşor lipicioasă.

Se modeleaza biluţe micuţe (cresc foarte mult la copt). Se fac găuri în mijlocul lor cu degetul înmuiat în puţin ulei, loc unde se va pune gemul. Se coc 20-30 de minute la 190°C până devin aurii.

Se scot şi se lasa pe un gratar sa se răcească.

Zahărul pudră se amestecă cu sucul de lămâie, adăugat treptat, până devine o pasta uşor lichidă ce poate fi întinsă pe fursecuri. Fursecurile se ung cu această glazură.

[sp_hr color=”#818181″]

O mulţumim pentru reţetă pe Furnicuta Boscodina: www.furnicuta-boscodina.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.