ecoVazon / Produse / Plante aromate / Rucola în ghiveci

Rucola în ghiveci

Ghiveci cu rucola sălbatică (Diplotaxis tenuifolia). Ghiveci cu diametrul de 11 cm. Nu conţine pânză sau farfurioară.

Toată lumea o cunoaşte ca Rucola, dar puţini ştiu că planta are şi o denumire originală în română - Voinicică.

Este consumată în stare crudă, ca frunze pentru salate dar şi sub forma de plantă medicinală. Din rucola se folosesc frunzele (bogate în vitamina C și în potasiu), florile şi seminţele (la muştaruri aromate). Creşte rapid şi poate atinge înălțimea de 30 de centimetri.

Cu un gust puternic, amărui, cu nuanțe de nucă, rucola se potrivește foarte bine crudă în salate, dar și în mâncăruri gătite. În Italia, rucola este folosită inclusiv pentru pizza, iar în Napoli există rucolino, un digestiv preparat pe bază de rucola.

Rucola era folosită încă de pe vremea romanilor și considerată afrodisiacă, deși după Evul Mediu a fost neglijată și se găsea doar ca plantă sălbatică. În ultima vreme, însă, rucola este cultivată și folosită din ce în ce mai des ca ingredient culinar.

Ca plantă medicinală, rucola are și alte proprietăți: antioxidantă, antiscorbutică, antibacteriană, diuretică (radacina).

Rucola preferă solul uscat și afânat.

 

Învelișul din pânză sau farfurioara se procură separat.
** Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.



In StockProdus disponibil

Preţ: 15,00 lei

Vă rugăm să selectaţi opţiunile produsului înainte de adăgare în coş

 

Produsul a fost adăugat în coşul Dvs.

 
Loading Actualizare coş

Cei care au procurat acest produs au mai luat:

Loading