Shopping Cart

Șiso Roșu


Ghiveci cu o plantă de șiso roșu (Perilla frutescens var. crispa), numit și busuioc chinez sau susan sălbatic. Denumiri în alte limbi: Shiso (en) din シソ shiso (japoneză), tía tô (vietnameză), 紫苏 zǐsū (chineză). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Este o plantă perenă cultivată la noi ca plantă anuală din familia Lamiaceae, ca și menta. Originară din China este folosită tradițional în bucătăria asiatică: servit cu sashimi, la paste sau tofu în Japonia, tot acolo este folosită la prepararea prunelor murate umeboshi; este învelit în îmbucături de carene în Korea unde mai e și ingridient la bibimbap sau murat în sos de soia; în Vietnam este folosită la supe și salate, combinat deseori cu fructe de mare și pește. În alimentație pe lângă frunze se folosesc și mugurii, florile și fructele proaspete. În sec.XIX a fost folosită ca plantă decorativă în Europa.

Gustul este unul foarte specific, greu de definit, un amestec de mentă, scorțișoară, lemn dulce, dar cu o componentă astringentă puternică. Caracteristicile olfactive pentru șiso pot fi destul de variabile și depind mult de sol, climă, dar și de particularitățile soiului cultivat.

Șiso atinge înălțimea de 60 cm în grădină și până la 40cm cultivat în ghiveci. pPrefera solul fertil și bine drenat, lumină intensă dar rezistă și la semiumbra. Este rezistent la seceta și se autoînsămânțează ușor, poate deveni invaziv. Se recomandă ruperea vârfurilor pentru o creștere mai intensă.

Șiso roșu este potrivit pentru colorarea produselor alimentare, se pot realiza culori variind de la un roz pal la o nuanță intensă de roșu.

În medicina orientală șiso roșu este cunoscut de secole ca un antiastmatic, antibacterian, antimicrobian, antipiretic, antiseptic, antispastic, antitusiv, carminativ, expectorant emolient, pectoral, aperitiv și tonic. Șiso poate preveni intoxicațiile alimentare asociate cu consumul de pește crud, fiind un antiseptic natural. Este folosit în tratarea artritei reumatoide, afecțiunilor respiratorii, intoxicațiilor alimentare și este utilizat pentru anumite afectiuni ale pielii, inclusiv febra fânului, eczeme și alte alergii.

Notă: Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.

In StockProdus disponibil

Preţul vechi: 35,00 lei

Preţ: 25,00 lei

Economisiţi: 10,00 lei!


Loading

Vă rugăm să selectaţi opţiunile produsului înainte de adăgare în coş

 

Produsul a fost adăugat în coşul Dvs.

 

Busuioc mini în ghiveci


Ghiveci cu busuioc (Ocimum basilicum) varietatea „mini”. Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Busuiocul dulce are un miros puternic, dulceag-înţepător, asemănător cu al cuişoarelor şi anasonului (anis). Gustul este uşor piperat şi acrişor în acelaşi timp.

Busuiocul este în continuare considerat „regele mirodeniilor” de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice. Astăzi, el este o prezenţă tipică în bucătăria mediteraneană, dar caracterizează şi zone culinare mai exotice precum cea thailandeză sau vietnameză. În cazul bucătăriei mediteraneene, aroma este completată de roşii, cu care se combină de minune, dar şi cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul şi ceapa. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto. Se foloseşte la salate, paste, ouă, brânzeturi (cu mozzarela), orez, peşte, fructe de mare, carne de pasăre, vânat, oaie, vită şi porc, diverse legume: fasole verde, varză, vinete, chiar şi la maioneză. Se recomandă ca busuiocul să fie folosit în stare proaspătă. În cazul reţetelor culinare de mâncăruri preparate termic, adăugarea busuiocului se face direct în farfurie înainte de a fi servit, pentru a nu i se distruge aroma.

Află mai multe despre Busuioc –>
Categoria C
Mărime ghiveci ⌀ 11 cm
Preț plantă 25 lei
* Învelișul din pânză sau farfurioara se procură separat.
** Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.
In StockProdus disponibil

Preţ: 25,00 lei


Loading

Vă rugăm să selectaţi opţiunile produsului înainte de adăgare în coş

 

Produsul a fost adăugat în coşul Dvs.

 

Busuioc în ghiveci


Ghiveci cu busuioc (Ocimum basilicum). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac sau ghiveci pătrat 11x11x12cm. Nu conţine farfurioară.

Busuiocul dulce are un miros puternic, dulceag-înţepător, asemănător cu al cuişoarelor şi anasonului (anis). Gustul este uşor piperat şi acrişor în acelaşi timp.

Busuiocul este în continuare considerat „regele mirodeniilor” de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice. Astăzi, el este o prezenţă tipică în bucătăria mediteraneană, dar caracterizează şi zone culinare mai exotice precum cea thailandeză sau vietnameză. În cazul bucătăriei mediteraneene, aroma este completată de roşii, cu care se combină de minune, dar şi cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul şi ceapa. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto. Se foloseşte la salate, paste, ouă, brânzeturi (cu mozzarela), orez, peşte, fructe de mare, carne de pasăre, vânat, oaie, vită şi porc, diverse legume: fasole verde, varză, vinete, chiar şi la maioneză. Se recomandă ca busuiocul să fie folosit în stare proaspătă. În cazul reţetelor culinare de mâncăruri preparate termic, adăugarea busuiocului se face direct în farfurie înainte de a fi servit, pentru a nu i se distruge aroma.

Află mai multe despre Busuioc –>
Categoria B C D
Mărime ghiveci ⌀ 9 cm ⌀ 11 cm 11 x 11 x 12 cm
Preț plantă 15 lei 25 lei 35 lei
* Învelișul din pânză sau farfurioara se procură separat.
** Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.
Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 15,00 lei




Busuioc roşu în ghiveci


Ghiveci cu busuioc roşu (Ocimum basilicum var. purpurascens). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac sau ghiveci pătrat 11x11x12cm. Nu conţine farfurioară.

Mirosul şi gustul plantei sunt practic asemănătoare cu cele ale busuiocului verde. Busuiocul roşu are totuşi o aromă ceva mai puternică şi mai dulceagă.

Busuiocul roşu poate înlocui foarte bine busuiocul verde în sosuri, salate, paste, uleiuri, oţeturi, băuturi etc. Datorită, însă, aspectului său neobişnuit şi atrăgător este preferat la prepararea bucatelor festive sau atunci când se pregătesc uleiuri şi oţeturi aromate, ce urmează a fi oferite în dar. În gastronomie, busuiocul proaspăt este preferat celui uscat. Nu rezistă tratării termice, Mai mult >

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 25,00 lei




Busuioc cu arome în ghiveci


Ghiveci cu busuioc (Ocimum basilicum) cu diferite arome pronunțate: aromă de lămâie, aromă de cuișoare, aromă de scorțișoară. Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Busuiocul dulce are un miros puternic, dulceag-înţepător, asemănător cu al cuişoarelor şi anasonului (anis). Gustul este uşor piperat şi acrişor în acelaşi timp. Varietatea cu arome de busuioc posedă miros pronunțat de lămâie, cuișoare sau scorțișoară, se consumă la fel ca și celelalte tipuri de busuioc.

Busuiocul este în continuare considerat „regele mirodeniilor” de mulţi bucătari şi autori de cărţi gastronomice. Astăzi, el este o prezenţă tipică în bucătăria mediteraneană, dar caracterizează şi zone culinare mai exotice precum cea thailandeză sau vietnameză. În cazul bucătăriei mediteraneene, aroma este completată de roşii, cu care se combină de minune, dar şi cu uleiul de măsline, lămâia, usturoiul şi ceapa. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto. Se foloseşte la salate, paste, ouă, brânzeturi (cu mozzarela), orez, peşte, fructe de mare, carne de pasăre, vânat, oaie, vită şi porc, diverse legume: fasole verde, varză, vinete, chiar şi la maioneză. Se recomandă ca busuiocul să fie folosit în stare proaspătă. În cazul reţetelor culinare de mâncăruri preparate termic, adăugarea busuiocului se face direct în farfurie înainte de a fi servit, pentru a nu i se distruge aroma.

Află mai multe despre Busuioc –>
Categoria C
Mărime ghiveci ⌀ 11 cm
Preț plantă 25 lei
* Învelișul din pânză sau farfurioara se procură separat.
** Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.
Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 25,00 lei




Maghiran în ghiveci


Ghiveci cu maghiran (Origanum majorana). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac sau ghiveci pătrat 11x11x12cm. Nu conţine farfurioară.

Maghiranul are un miros foarte intens şi gust condimentat, uşor iute şi foarte aromat. Aroma maghiranului combină note de pin cu accente citrice, rezultând un gust proaspăt.

Este folosit la aromatizarea mâncărurilor, mezelurilor, murăturilor, atât singur, cât şi împreună cu alte mirodenii. Maghiranul dulce este preferatul multora, dar aroma lui se pierde la gătit, aşa că se va adăuga la finalul preparării sau în farfurie. Frunzele proaspete sau uscate dau un parfum delicat ceaiurilor, băuturilor răcoritoare, sosurilor, ciorbelor, fripturilor, mâncărurilor din carne sau legume, preparatelor din ouă, brânzeturilor, ghiveciurilor, salatelor de crudităţi, deserturilor. Şi pentru că are efect stimulator asupra digestiei Mai mult >

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 15,00 lei




Leuştean în ghiveci


Ghiveci cu leuştean (Levisticum officinale). Ghiveci de plastic cu diametrul de 11 sau 15 cm ce poate fi înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Leuşteanul este foarte aromat, cu miros pătrunzător, oarecum asemănător cu ţelina, dar mult mai puternic, cu o uşoara nuanţă de frunze de schinduf. Gustul este caracteristic, plăcut, amărui.

Frunzele, rădăcinele şi seminţele de leuştean au multiple întrebuinţări în bucătărie. În bucătăria europeană, este printre puţinele zarzavaturi şi condimente considerate ca înlocuitori ai sării, din punct de vedere al gustului. În tradiţia culinară românească şi italiană principala întrebuinţare a frunzelor de leuştean este la prepararea borşurilor, supelor, ciorbelor de vită şi pui, mai ales în cele care conţin cartofi, fasole, mazăre şi linte. În bucătăria germană acestea pot fi folosite pentru condimentarea fripturii de porc şi vită sau în mâncăruri de cartofi. Frunzele sunt folosite frecvent pentru a da aromă Mai mult >

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 25,00 lei




Coriandru în ghiveci


Ghiveci cu coriandru verde (Coriandrum sativum). Ghiveci de plastic cu diametrul 12 cm înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Coriandrul este o plantă anuală folosită în calitate de condiment atât în stare proaspătă – frunze, cât şi seminţele uscate. Planta are origine mediteraneană, dar suportă bine şi climatul mai rece rezistând şi la -3°C. Necesită spaţiu cu mult soare şi este pretenţioasă la sol. Mai mult >

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 15,00 lei


Salată Lollo în ghiveci


Ghiveci cu salată Lollo (Lactuca sativa). Ghiveci pătrat de plastic cu latura 6 cm sau rotund cu diametrul de 9cm.

Salata Lollo este o varietate Lactuca sativa cu frunze lungi şi fragile, de culoare verde, sau cu vârfurile colorate în roşu, sau purpuriu. Frunzele sunt foarte fragede şi gustoase.

Planta tolerează căldura. Perioada de vegetaţie: 70-90 zile. Planta se regenerează rapid: se rup şi se folosesc frunzele laterale, iar cele din centru cresc  timp de 7-10 zile.

Notă: Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 7,00 lei


Mărar în ghiveci


Ghiveci cu mărar (Anethum graveolens). Ghiveci de plastic cu diametrul 11 cm înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Frunzele mărarului sunt aromate şi sunt folosite pentru a da savoare mâncărurilor. Acesta este folosit în salate, supe, la prepararea fripturilor sau a mâncărurilor de legume. Mărarul este mai aromat dacă este folosit proaspăt, acesta pierzându-şi rapid din aromă dacă este uscat. Cu toate acestea, frunzele de mărar congelate îşi păstrează aroma timp de câteva luni.

Este probabil zarzavatul cu cea mai lungă „carieră” din lume, folosirea sa ca adaos în mâncăruri, dar şi ca medicament, fiind menţionată într-un papirus egiptean vechi de peste 4000 de ani.

În Arabia, mărarul este folosit ca şi condiment în preparate precum murături şi fattosh.

În Thailanda mărarul este folosit la prepararea unor reţete locale precum peşte aburit în frunze de banane şi în unele sosuri din lapte de nucă de cocos şi curry, care se servesc alături de peşte şi creveţi.

Mărarul este o plantă care rezistă la temperaturi scăzute. Frunzele şi seminţele mărarului au mult ulei volatil, bogat în anetol, carvonă, cu aromă puternică, specifică.

Conţine numeroase vitamine: retinol, niacină, acid ascorbic şi riboflavină, precum şi minerale importante: fier, potasiu şi calciu.

Notă: Fotografiile plantelor sunt reale, însă fiecare plantă în parte poate să difere de cea prezentată în imagine.

Out of StockProdus în afara stocului

Preţul vechi: 9,00 lei

Preţ: 7,00 lei

Economisiţi: 2,00 lei!


Cimbru în ghiveci


Ghiveci cu cimbru de grădină(Satureja hortensis). Ghiveci de plastic cu diametrul 9 cm înfăşurat în pânză de sac. Nu conţine farfurioară.

Este o plantă intens aromată, picantă, cu un gust proaspăt, piperat, aproape de cea a chimenului indian. Aroma cimbrului de grădină (Satureja hortensis) poate fi comparată cu cea a cimbrului de cultură, zis şi cimbrul de câmp (Thymus vulgaris), dar cu o nuanţă mai blândă şi foarte plăcută, care dă mâncărurilor cu cimbru de grădină un caracter oarecum rustic. Iar nota unică de iuţeală a cimbrului a făcut sa fie folosit ca substitut (slab) pentru piperul negru, în cazul celor cu intoleranţă la piper.

Aplicaţiile culinare ale cimbrului de grădină sunt foarte diferite: rareori este utilizat pentru cărnuri, ci mai ales pentru legume, în special felurile cu linte sau fasole. Mai mult, se potriveşte foarte bine cu ciupercile. Frunze şi tulpini întregi de cimbru Mai mult >

Out of StockProdus în afara stocului

Preţ: 23,00 lei


Loading
LoadingUpdating…